Apples reklam i samband med Oscars

…gav mig rysningar, bra sådanna.

Strategisk släpptes reklamen och visades i samband med Oscars. Apple presenterade Ipaden som det kompletta verktyget att skapa film med. Idékladd, manusskrivning, kamera, redigering- och musikprogram, allt som appar, alltid med dig, komplett paketlösning.

Mäktigt val att använda Martin Scorsese som berättarröst. (Avgörande för rysfaktor) Det var ett utdrag av det tal han höll till studenterna som skulle inleda sin utbildning på NYU Tisch School of the Arts Class of 2014.

Se reklamen nedan.

Jag känner hur vill-prova behovet högg tag i mig. Skulle vara roligt att se hur bra kameran är på den senaste versionen. För det är där det står och faller. Kameran har aldrig varit Apples starkaste kort, även om den blivit bättre.

Jag har själv använt Imovie via datorn vid ett antal tillfällen och det är ett väldigt tacksamt och enkelt program med en hel del roliga effekter.

Jag har inte använt HD kameran i min Canon 60D speciellt mycket. Tycker den kan vara lite kämpig med zoomen, har nyligen börjat få bukt med den. Har det senaste sneglat på GoPro och alla dess roliga tillbehör. Alldeles säkert just därför denna reklam träffade mitt i prick på mig.

Det går inte att undvika den explosion av rörligt material som sveper förbi i våra dagliga sociala flöden. En film ger ytterligare dimension till att berätta något, att kommunicera och skapa en exp. skön, humoristisk eller skakande stämning.

Några klipp som fastnat:

GoPro – så nära jag någonsin kommer komma känslan hur det är att hoppa stavhopp. (varning för svindel)

#likeagirl – Always (älskar upplägget och det självklara i budskapet)

Skaldjurssafari i Bohuslän – Västsverige (fin känsla)

Annonser

Fotografering i Vassbobacken

Skön söndag med fotografering i Vassbobacken. LO Multisport lanserar inom kort sin nya hemsida och webshop. Vi passade på att ta lite actionbilder på fysmonstret och ägaren David. Inte nog med det lyckades han sälja in att jag skulle hänga på sista vändan uppför backen, jag var ju trots allt ombytt. David hade naturligtvis säkerställt ett par stavar åt mig med.

Hade pulsklockan varit på, så hade den exploderat. (Sjuk orutin att INTE ha den med. Det är i dessa sammanhang som det är roligt och se var man hamnar.)

Innan e-shopen kommer igång kan du följa LO Multisport på deras Facebooksida eller på deras instagram @lomultisport.

Butiken och David hittar du i Svanesund!

David_svartvit_portrait

david_FB_logo

Smaker från 58’N, Strömstad & Koster

Fick tips om en ”relativ lokal” kokbok som nu huserar hemma i hyllan, Smaker från 58grader N, Strömstad & Koster.

Formgivningen och fotografierna är fantastiska. Du kan se bilder ur boken på deras Facebooksida länkad ovan. Boken lyfter fram ett antal lokala restauranger som delar med sig av sina favoritrecept. Vi hann inte längre än till första restaurangen för att bli sugna på att testa av ett recept som kändes klockrent för oss och(!) det blev SUCCÉ, if I may say so myself…

Vi hade siktat in oss på Restaurang Heat och deras Biffsallad. Jag(vi) älskar thailändska smaker och jag framförallt har länge velat lära mig att laga ”den där”(inte helt olikt papyasallad)  salladen man köper på stranden i Thailand med en explosion av smaker och ikväll lyckades jag. Vansinnigt gott!

Har inte hunnit bläddra igenom mer än 2-3 gånger och det finns massor att ta del av. Jag gillar upplägget skarpt. Att lyfta ett antal restauranger, alla med egen identitet och specialiteter och där den gemensamma nämnaren är att de ligger geografiskt nära varandra. Tillsammans drar de gäster åt varandra. En positiv upplevelse hos en av restaurangerna kommer givetvis spilla över på de övriga då de befinner sig i samma sällskap genom den gemensamma boken.

(Bilderna nedan är mina egna, Brynja Brynjarsdottir)

IMG_9523

IMG_9526

IMG_9529

 

Om Smaker från 58’N Strömstad Koster

Hummersallad, Kostersoppa och stekt makrill på nytt vis. Läs, laga och låt dig inspireras av vad Strömstad och Kosteröarna erbjuder i matväg!
Här delar traktens restauranger med sig av egna favoritrecept.

Det finns självklart många fler recept och bra krögare.
Låt denna samling bli en guide till egna utflykter i vårt fantastiska matlandskap.

Martin Nilsson

Restaurang Heat
Backlunds Bageri & Bistro

Idé, text och ansvarig utgivare: Martin Nilsson
Foto och bildbearbetning: Kristina Gillerstedt och Jane Axling.
Form: Jane Axling och Wenche Klang.
Medverkande restauranger: Heat, Göstases, Park, Rökeriet Strömstad, Backlunds, Hotel Koster, Strandkanten, Kosters Rökeri.
Tryck: Risbergs Information & Media.

Porträttobjektiv

Har ett grymt all-aorund objektiv till min kamera som funkar mer eller mindre i alla lägen. Vilket är bra vid de spontana tillfällena och framförallt med en treåring då man sällan har möjlighet att byta och/eller ens orka bära med sig flera alternativ,

Använde ett ”gammalt” favoritobjektiv igår och insåg varför jag gillar det så mycket. Ett fast Canon 50 mm 1:1.8 objekt. Porträttbilderna blir fantastiska. Jag har alltid haft en förkärlek till riktigt kort skärpedjup.

Inga redigeringar gjorda.

 

IMG_6067 IMG_6068IMG_6063

Back to the motherland

Kort & intensiv weekend Island tur och retur. Alltid lika härligt att anlända till the motherland. Sigge var överladdad på alla sätt och vis. Inledde med ”hoppsasteg” genom säkerhetskontrollen och vråla med uppsträckta händer – jag klara det!

Under take off satt han spänd av förväntan och sammanfattade – Mamma det här är roligt! Slutsats, det blir åkband för honom på Liseberg samma dag som han sträcker 110 cm (120?) ovanför marken.

Helgen bjöd på mulet dock friskt duggregn. Väder som med andra ord satte stopp för en planerad vandring i Hveragerdi. Istället maxade vi badhusbesöken, klämde in en studentskiva och en all-nighter på stan med mormor och Sigge i tryggt förvar hemma 😉

Kan tyckas underligt att mamma/mormor som blev bjuden på resan i 50 års present fick stanna hemma och äran att vara barnvakt. För er som är helt oförstående – det är inte bara att sätta barn(läs barnbarn) till i världen…. 😉

Har till många rekommenderat KEX Hostel som boende, restaurang och förhäng inför utekväll, utan att faktiskt ha varit där en enda gång. Så det blev ett av målen för resan. Lunchen var fantastiskt god! Åt fiskalternativet, men har hört rykten om hamburgartallriken som skall vara magisk. Älskade miljön och inredningen var helt i min smak, industri blandad med härligt slitna trägolv och svarta stora hyllkombinationer och mixade möbler. Läget är bästa tänkbara för den som vill bo centralt. Har ännu inte sett rummen, men det finns lite bilder på deras sida, väldigt(!) prisvärt, det skall minnas att det är ett hostel. Men av goda källor har jag bara hört positiva reaktioner på att bo där. Definitivt ett självklart val den dagen vi pallrar oss dit hela kompisgänget.

Längtar redan till nästa Islandstrip!

//B

Startnummer 43474

Status: Vilopuls 80(lätt stressad)
Väder: fantastiskt!
Inte helt oväntat: mamma talar i tungor och uppträder allmänt förvirrat. (Trots 58 i vilopuls)
Nu: anlänt till Centralstationen
Att göra: hämta ut nummerlapp
Start: 14:49:00

Startnummer: 43474
För att följa tider smsa GV 43474 till 72700 (glöm inte mellanslag)

20140517-112540.jpg

Ett gott skratt…

…förlänger livet OCH förgyller framförallt stunden här och nu.

I förra veckan var vi ett gäng som gick på Trestads nya stand-up club, Amused Comedy Club.

amused_maj

Den här gången hölls den på Rockbar a.k.a Grottan på Hotel Carlia i Uddevalla. Jag skratta så jag blev svettig(!) & grät. Precis som jag gjorde på premiären i mars på Hotel Swania i Trollhättan.

För dig som missat båda tillfällena(för du har verkligen missat ngt)  så har du EN chans till denna våren. Man rundar av på Swania i Trollhättan onsdagen den 28 maj. För oss som bor i Ljungskile/Uddevalla med omnejd kan man för enkelhetens skull boka skjuts fram och tillbaka med Trestad Stigen för en liten peng. Bussresan i sig kan inte bli annat än bra både som uppladdning med ett gott gäng och definitivt som en avrundning när alla försöker återberätta sin favoritstory (som iofs är upplagt för platt fall varje gång, att man ens ger sig på det….VARJE GÅNG OXÅ)

Detta innebär att jag INTE skall göra ett försök att återberätta varken Niklas, Tobias eller Patriks skämt. Får ni möjlighet att se någon av dem uppträda, missa inte! Personligen var Niklas och Tobias mina favoriter, om jag måste välja, då blir det Tobias ”ÖoB” Persson. Hans kroppsspråk knäckte hela publiken!

20140514-003519.jpg

Missa inte den 28:e om du har möjlighet att gå!

amused28maj

Bohusläningen recenserade kvällen den 7 maj, läs här!

Gästspel på Laxbutiken – svart bälte i matlagning

Igår var vi inbokade på Laxbutikens numera återkommande inslag av gästspel från några av Sveriges vassaste kockar! Igår var Hans Borén från stjärnkrogen 28 + ,som förtjänat en Michelinstjärna, kvällens huvudperson.

Det var en enda lång njutning!

20140511-183711.jpg

20140511-183854.jpg

20140511-183910.jpg

20140511-183926.jpg

Jag missade tyvärr att föreviga två rätter – en vit sparrislindad fisk med grön sparriskompott och wasabiskum, samt getosten med rödbetor. Ursäkta den amatörmässiga beskrivningen.

Favoriten måste ha varit kräftstjärten med purjolök, champinjoner och en gudomlig varm fond som hälldes på vid servering.

Vansinnigt gott!

20140511-184449.jpg

Tack till ninjan, vänster i bild, Magnus Andersson, byns matlegend som ser till att dessa kvällar blir verklighet med sin ”blackbook” fylld med kockar med svart bälte. Naturligtvis ett stort tack till kvällens stjärna Hans Borén och hans team för menyn som serverades!

Idag följer vi upp denna succé med en hederlig pastasallad gjord på rester!

Inte fel det heller. Men olika.

Svårt att inte imponeras av Zlatans aura

Jag var med på morgonens Frukostmöte i Minälv som hölls på Folkets Hus i Trollhättan. Morgonens föreläsare var ingen mindre än Mikael Karlsson, projektledare marknadskommunikation Volvo Personbilar Sverige som berättade om hans arbete i samband med produktionen av Zlatan reklamen och nu Robyn reklamen som släpptes i veckan.

Bild

(Bild lånad från minalv.se)

Mikael berättade om hur han kom från Adidas till Volvo i samband med att man genomfört sin lyckade Swedish House Mafia reklam. Budskapet från hans chef var enkelt och tydligt. Din uppgift är enkel, gör något ännu bättre…. 😉

Det fanns (läs finns) vissa parametrar och karaktäristiska faktorer som för Volvo är viktiga att framhäva och förstärka. Att något är svenskt har idag ett mycket gott anseende runt om i världen. Svensk design kopplas gärna ihop med framförallt kvalitet.

Man ville framhäva en urkraft som skulle symbolisera produkten. Naturligtvis handlade det om att signalera och bevaka att vi är marknadsledare, Vi står först i kön.

Mikael satte ihop enligt honom en 27 bilder lång slide som presenterade  – Varför vi skall samarbeta med Zlatan.

Därefter återstod den största utmaningen – Hur i hela världen får vi med Zlatan? Han gör ju inte reklamfilm.

Chefen berättar efter presentationen att det av en händelse kommit en förfråga för någon vecka sedan från Zlatan som uttryckt att han var intresserad av att göra något i hop med Volvo.

Bild

(Bild lånad från minalv.se)

Mikael fortsätter och berättar hur genomförande gick till – att det till exempel i samband med att hitta rätt version på nationalsången var Zlatan som tipsade om att han hade en polare som hette Martin och jobbade med musik. Ja, alltså Max Martin….”Jag kan fråga honom om ni vill.”

Man fick en fantastisk inblick i hur Zlatan påverkar och inspirerar människor positivt med sin personlighet och det han står för. Mikael förklarar Zlatan som en soldat, han ”kör på” om det så handlar om att hoppa ner i en isvak eller filma i 17 timmar i sträck.

Den fantastiska spridning som reklamfilmen fick före under och efter har redovisats i de flesta medier vid något tillfälle. Så även denna morgon. Det som var intressant var att man i förra veckan släppte 2 kapitlet i #madebysweden som frontar Robyn och Volvos nya miljömötorer. Mikael berätta om genomförandet och Robyns delaktighet i filmen. Det uppenbara att den skulle jämföras med sin föregångare och vilka tidiga siffror gällande spridning som man kunde se för just denna filmen.

Det var som sagt en grym morgon. Jag blev oerhört inspirerad av Mikael och än mer nyfiken på hans tidigare arbetserfarenheter inom marknadskommunikation.

Bild

(Bild lånad från minalv.se)

Jag är en av dem som tycker Zlatan filmen är grym på alla sätt och vis. Det är som sagt svårt att inte inspireras av Zlatans aura när Mikael delar med sig av sina erfarenheter av att jobba med honom. Vid ett par tillfällen knottrade sig huden på armarna av rysningar, en av dem när han spelade upp filmen som snart nått upp i 5 miljoner visningar på You tube.

För er som ännu inte sett Robyns reklamfilm för Volvo så kan ni se den här. Jag har sett den 2-3 gånger nu och gillar den mer och mer. Älskar mixen mellan att hon kör i betongdjungeln i LA och i de svenska skogarna. Gillar hennes citat och funderingar.

 

Bootcamp-, spa-, shopping- weekend…

Kalla det vad du vill. Men gott é det!

Jag och Sigge checkade in på Tanumstrand med pappa/morfar med familj för tre dagar av ”götteri”.

Inledde med 2 timmars badhushäng till Sigge & Alex lycka.Båda har laddat sedan i måndags. Minst sagt overload.

Följdes upp med god och välbehövlig mat.

Kvällens mest tveksamma var skillnaden på min och Sigges efterrätt.

Min = en äggkopp med rabarberkräm och maräng

Sigges = ”glasskula” enligt menyn visade sig vara en size+american+all+you+can+eat vanilj och choklad dröm.

Min inte+socker+utmaning a´la 100 dagar som Herr Thylen inspirerat till kraschlandade totalt.

20140502-223412.jpg

20140502-223357.jpg

tanumkvall

 

Utsikten levererar som alltid. Makalöst vackert.

I morgon blir det en sväng till Sportshopen för att hitta ett par nya löparskor. Mina gamla står fortfarande kvar (mest troligtvis inte) i Slottskogen sen sist helg. Såg en tjej på Instagram som gjort egna Nike ID skor som var grymt heta. Swooshen var i blå leopard tryck och resten av skon i het kombo av starka färger. Blir väldigt sugen på egen ID.

I övrigt skall vi…wait for it…BADA(!) både morgon och kväll. Vad gör man inte för sina skatter.

IMG_3502