Vårt gästrum är även tänkt att fungera som ett kontor. Men som det är idag saknar rummet ett grundläggande måste för att titulera sig kontor. Ett skrivbord.

Jag har gått ifrån att vilja ha ett vitt STRING hyllsystem med ett inbyggt skrivbord. (Läs, DYRT.)

vittstringsystem

 

Därefter har jag länge varit inne på att ha ett svart skrivbord i varierande modell. Däribland nedanstående i form av två arbetsbockar med tillhörande skiva. Till min första lägenhet, för snart 12(?) år sedan köpte jag den modellen i björk. Har alltså hunnit använda det, kasta ut det för att sedan fundera på att köpa det igen, fast i svart. 🙂

svartskrivbord

Nu är jag fast inställd på att hänga upp en bänkskiva längs med hela väggen i rummet och på så vis kunna ha två arbetsplatser. Ungefär som nedan, dock något djupare skiva.

skrivbord

Slängde ett snabbt öga in på IKEA.se för att kolla utbudet på bänkskivor. Denna är inte helt fel. Däremot tål det att titta i närmaste träaffär för att spana utbudet lite närmare. Har som sagt en förkärlek för svart bänkskiva, men ACK så opraktiskt. Är nu inne på ett mörkare träslag.

Ännu en viktig detalj till kontoret är skrivbordslampan. Det senaste nyhetsbrevet från Artilleriet läskade med Mässinglampor. Vackra som få och kostar därefter. Låt oss därför inspireras.

lampamassing

Det finns oerhört mycket fina skrivbordslampor att välja mellan i diverse prisklasser. Som nedanstående från IKEA.

ikeabordslampa

 

Nedanstående klassiker såg schysst ut med sladden som bryter i färg.

nordluxlampa

 

 

Det som känns kul med just kontor/gästrummet som inredningsprojekt är att vi inte hade så mycket ”gamla” möbler att utgå ifrån och det innebär att vi (läs jag ;)) kan inreda från grunden. Känns som att rummet kan bli en favorit i huset när det blir klart. (om det någonsin blir det dvs)

En viktig del i rummet är utsmyckningen av väggen. Kompositionen av tavlor, hyllor, belysning mm. Har haft delade meningar vad det gäller horn på väggen, men har nu efter flera inspirationsbilder blivit sugen på en version av dem. Casa Linné har ett par som hade gjort sig här.

horn broste

 

Nu trillar ögonlocken ner efter en skön helg med mycket trevligt umgänge och roliga utflykter. Dags att ladda om inför veckan med en god natts sömn.

/B

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s