Sigge – Diplomaten

Insåg idag att jag hade noll koll på vilket stjärntecken Sigge va. Kollade upp och det visade sig att han var våg. Frida berätta att det fanns ”barnhoroskop” att läsa, så googlade och fick flera träffar. Alla beskrivningar hade framförallt gemensamt att Sigge är en medlare, diplomat. En längre version här nedan.

Vågen som barn

Diplomat, inte stridstupp

Närhelst det är spänd stämning i hemmet kommer vågbarnet att vilja medla. Vågen vill att alla ska komma överens och tycker gräl är jobbiga. Om ni är en högljudd och argumentativ familj, kommer din lilla våg att behöva lära sig göra sig hörd, vilket kan vara en stor utmaning för de som är födda i vågens tecken.

Harmoni är viktigt för vågen och de som är födda i vågens tecken gör nästan vad som helst för att bibehålla friden. Detta inkluderar tillgivenhet gentemot föräldrar, syskon och vänner.

Vågbarn är snälla och väluppfostrade, men deras vilja att vara alla till lags kan skapa problem. Att vara alltför orolig att trampa någon på tårna kan göra en obeslutsam och lite velig. Det är ofta svårt för små vågar att uttrycka sig tydligt, vilket kan leda till att de blir något av en dörrmatta för andra, mer kraftfulla typer.

På plussidan gör deras sociala talang och känsla för rättvisa dem till goda vänner. De är duktiga på att skapa harmoni och balans och har ett sofistikerat sinne, även i unga år.

Vågar är naturliga medlare och bra på att ena människor, skapa kompromisser och och hjälpa andra att komma överens istället för att gräla. Du har en viktig uppgift som förälder i att varsamt lära ditt barn att meningsskiljaktigheter ibland är oundvikliga och en naturlig del av tillvaron. Hjälp din lilla våg bygga upp sitt självförtroende och komma till insikt om att det går att vara tydlig och ha skinn på näsan utan att vara otrevlig.

20120202-183744.jpg

Annonser

En reaktion på ”Sigge – Diplomaten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s